Absentie melden?

Absentie van leerlingen dient telefonisch te worden doorgegeven tussen 08.00 uur en 08.30 uur.

Bel nu 0314 38 91 00
Contact opnemen via e-mail
U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.

Voor leerlingen

De opbouw van Prakticon

Leerjaar 1: Oriënteren en ontdekken door maatschappelijke stage, interviews en excursies
Leerjaar 2: Stagevoorbereiding, verkenningen, schaduwdagen en passiestages
Leerjaar 3: Stagevoorbereiding, oriëntatie op de leerroute en stage
Leerjaar 4: Leerroute, cursussen en stage
Leerjaar 5: Leerroute, cursussen en stage

 

De Leerroutes

Werken in het groen.

In onze tuinkas en op projecten buiten school leer je allerlei praktische vaardigheden aan die je nodig hebt om later aan de slag te gaan in de groene sector. Dus heb je groene vingers, houd je van aanpakken en ben je graag buiten bezig dan kun je op Prakticon  een certificaat in het groen behalen. Je leert er werken met allerlei kleine machines die nodig zijn voor tuinonderhoud en tuinaanleg. Bij de leerroute werken in het groen loop je ook één dag in de week stage bij een groen bedrijf.

Werken met bloemen.

In onze tuinkas ga je aan het werk met allerlei theorie en praktische vaardigheden die je nodig hebt bij het werken in een bloemwinkel of een tuincentrum. Bij deze leerroute komt je creativiteit goed van pas bij het maken van bloemstukken en doe je kennis op over bloemen en planten. Bij de leerroute bloem loop je één dag in de week stage bij een bedrijf waar je nog meer praktijkervaring opdoet met bloemen en planten. Na een jaar kun je deze leerroute afsluiten met een certificaat.

Werken als woonhulp.

In ons zorglokaal en verder in de school ga je aan de slag met theorie en praktijk. In eerste instantie haal je je schoonmaakcertificaat om daarna te kijken of je op facilitair gebied verder wilt als woonhulp. Past het bij je om voor anderen en de omgeving te zorgen dan kun je ontdekken of deze leerroute iets voor je is. Bij deze leerroute ben je veel praktisch bezig zowel tijdens de dag dat je de leerroute volgt als tijdens je stage. Voor deze leerroute kun je je certificaat voor de schoonmaak halen om dan te kiezen voor werken als woonhulp.

Werken in het magazijn.

Behulpzaam en ordelijk zijn eigenschappen die bij het werken in het magazijn goed van pas komen. Om later in een magazijn of in de logistiek aan de slag te gaan is de leerroute werken in het magazijn een mooie start. Je beheert samen met de andere leerlingen het schoolmagazijn van Prakticon en je leert dus in de praktijk op school. Voor het behalen van het certificaat doe je ook nog ervaring op bij een stagebedrijf en komt er theorie aan bod.

Werken in de winkel.

Alle vaardigheden leren die je in een winkel moet beheersen en dat ook nog op een klantvriendelijke manier…… dat vraagt om veel oefenen in de praktijk. In de winkel in ons schoolgebouw ga je aan de slag met etaleren, vakken vullen, klanten helpen, de scankassa enz. Op school en tijdens je stage word je voorbereid om het certificaat te behalen aan het einde van het schooljaar.

Werken in de metaal.

Zie je jezelf staan in je blauwe overall en ben je niet bang om smerige handen te krijgen? In de metaalhal kun je dan aan de slag met tekeningen lezen, lassen, knippen en buigen om werkstukken te maken van metaal. In de metaalhal ga je aan de slag met theorie en praktijk zodat je aan het einde van het schooljaar een certificaat kunt behalen. Via school gaan we ook op zoek naar een stagebedrijf in de metaalsector waar je verder kunt werken aan je vaardigheden.

Werken in het hout.

Wil jij met je handige handen met veel machines aan de slag? Wil jij met behulp van een tekening en allerlei technieken, iets moois produceren van hout? Ben je niet bang voor een beetje stof? Dan is werken in het hout iets voor jou. Theorie, praktijk en stage bereiden je voor op het behalen van het certificaat. In onze werkplaats zijn alle machines aanwezig die je kunnen voorbereiden op een toekomst in de houtindustrie.

Vakantierooster
Carnavalsvakantie15-02-2021 t/m 19-02-2021
Pasen02-04-2021 t/m 05-04-2021
Meivakantie03-05-2021 t/m 14-05-2021