Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Henk Jansen Cultuurdag GROOT succes!!

Geplubliceerd op: 25-03-2015

Henk Jansen Cultuurdag

Een definitie van cultuur;

Al die dingen die mensen denken, doen en hebben: gewoonten en gebruiken, godsdienst, normen en waarden, bestaanswijze, muziek en voorwerpen, eetgewoonten en wijze van kleden, bouwwerken.

Tekst van Henk

HJC oftewel  Henk Jansen Cultuurdag.

Beste jongens en meisjes,

Waarom deze naam en  deze dag ? (wat ik overigens niet zelf bedacht heb) Toen ik vorig jaar afscheid nam van Prakticon heb ik nagedacht over hoe ik dit zou willen vieren. Voor mij was direct duidelijk dat er in elk geval iets voor de leerlingen georganiseerd moest worden. Ik heb nog steeds hele goede herinneringen aan de feestelijke dag bij de opening van Prakticon, al weer enkele jaren geleden. Dat was toen een heel leuk, afwisselend programma waar de leerlingen heel veel plezier aan beleefd hebben.

Naast alle leuke dingen die jullie op school al doen vind ik, dat er aan het culturele aspect best wel wat meer aandacht geschonken mag worden. Er is wel eens een activiteit maar zelden dat we op dit gebied met de hele school iets organiseren voor jullie. Daarom heb ik bij mijn afscheid gezorgd dat er een voorstelling voor de leerlingen kwam. Daar is toen met groot enthousiasme op gereageerd. Dat is ook de reden geweest dat de kernteamleiders met elkaar overlegd hebben of dit niet een jaarlijks terugkomend gebeuren zou moeten worden.

Nu is het dan zover. Het verklaart ook de naam van deze dag. De HJC dag, misschien een jaarlijks terugkomend fenomeen.

k hoop van harte dat jullie vandaag een ontzettend leuke dag hebben. Aan de organisatie zal het niet liggen; ik heb de voorbereidingen van nabij meegemaakt en gezien dat er heel veel werk is verzet.

Jullie hebben kunnen kiezen uit heel veel workshops en daaruit zelf een keuze kunnen maken.

Het is nu aan jullie om er met z’n allen een leuke dag van te maken.

Henk Jansen