Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

UITNODIGING en vooraankondiging: Social Media in de echte wereld

Geplubliceerd op: 11-03-2014

 

 

 

 

UITNODIGING en vooraankondiging

Social Media in de echte wereld

22 mei 2014, Kastanjecollege Maassluis

Beste collega,

Leerlingen van Big Picture scholen staan midden in de samenleving en leren volop in de echte wereld en dragen daar aan bij. Het internet en social media zijn een deel van hun echte wereld. Zij zijn natives op het internet en gebruiken dat als hulpmiddel bij het leren en zoeken naar informatie, bij communiceren en samenwerken, bij onderzoeken van verbanden, het leggen van verbindingen en bouwen van inzicht en vaardigheden.

In 2012 maakte 90 procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder gebruik van internet. Van die groep zit 70 procent op sociale media, vooral dus op Facebook en Twitter. Zo’n 35 procent is wel eens op chatsites te vinden en ruim 20 procent gebruikt professionele sites zoals LinkedIn. Bron: nos.nl.

Vrijwel elke BPL leerling krijgt dus te maken met communicatie via de ‘social media’: via de mobiele telefoon of via de computer: En het overkomt hen niet zomaar…..

Buiten school maken hun communicatiemiddelen onlosmakelijk deel uit van hun sociale bestaan, het is hun echte wereld. De BPL school kan en mag dat niet negeren.

We weten ook dat de digitale wereld een wereld is waar veel leerlingen veel ervaringen opdoen: positieve en minder prettige ervaringen! Er valt nog genoeg te leren voor de leerlingen en vooral ook voor ons.

Daarom wil de vereniging Big Picture Nederland een vrijplaats organiseren waar advisors, coaches, mentoren  van BPL en BPLI scholen aan elkaar laten zien wat zij doen om hun leerlingen op constructieve, levensechte en gepersonaliseerde te laten werken met internet en social media in hun persoonlijke plannen  en projecten ….

Tijdens de verdiepingsbijeenkomst over het gebruik van social media in het kader van persoonlijke leerplannen en projecten en vanuit de optiek van: ‘One kid at a time’ en ‘Leaving to learn’ worden een viertal workshops aangeboden en is er ook een vrijplaats waar ieder die die dat wil kan laten zien wat en hoe hij of zij bezig is met het personaliseren van leren middels de digitale wereld.

Bij het aanbieden van de workshops staan de volgende drie vragen centraal.
1. Hoe kunnen we via social media leren in de echte wereld stimuleren?

2. Hoe kunnen we de ouders daarbij betrekken?

3. Hoe kunnen we social media meer en beter gebruiken bij de onderlinge communicatie binnen onze vereniging?

 

De specialisten van verschillende BPL scholen zullen elk vanuit hun eigen ervaring vraagstukken met jullie delen.

  1. 1.     Mike Dijksma – docent CKV en Advisor Kastanjecollege.
    Hoe kun je met leerlingen professioneel profileren gebruik makend van social media?
  2. 2.     Ritchy Brouwer: docent Nederlands, communicatiemedewerker en projectleider crossmedia Echnaton.
  3. 3.     Bart van Kuik en Raimond Vandalon – Bestuursleden Vereniging Big Picture Nederland:
    Hoe kan Social media voor de vereniging verbinidingen leggen tussen kennis en kennissen?

Naast deze 3 workshops zullen Hanneke te Braake en Raimond Vandelon een workshop die zij in april op een grote landelijke Mbo Conferentie (Centrum voor innovatie) eerder hebben uitgevoerd. Deze workshop staat in het teken van al doende en ‘on-the-job’ werken aan de opbouw van een nieuwe – geheel volgens BPL kenmerken – opgebouwde school voor Mbo In Amsterdam West.

 

Heb je interesse?  doe dan mee!

Stuur dan een e-mailbericht naar ons secretariaat (Ank Fennis): bigpicturenederland@planet.nl o.v.v. je naam, e-mailadres en telefoonnummer.
Programma
De bijeenkomst start op donderdag 22 mei om 13.00 uur met een lunch, aansluitend starten de workshops.

De bijeenkomst voor advisors en schoolleiders  start om 13.00 uur met een lunch en aansluitend starten de workshops.

De bijeenkomst zal plaatsvinden bij een nieuw lid van de vereniging, namelijk Het Kastanjecollege (vmbo en havo) in Maassluis heet ons van harte welkom.
Rond 16.30 sluiten we af met een gezellige borrel en informele afsluiting.


Adresgegevens

Lentiz Kastanjecollege Kastanjedal 2, 3140 AH Maassluis

De website van de school: www.lentiz.nl/kastanjecollege

Voor meer informatie over deze verdiepingsbijeenkomst kun je contact opnemen met Bart van Kuik, 06 – 514 086 25 b.vankuik@kpcgroep.nl.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van de Vereniging Big Picture Nederland

 

 

 

Eelco Hogendijk

voorzitter

    Delen via: