Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Social Media in de echte wereld donderdag 22 mei 2014

Geplubliceerd op: 23-05-2014

 

 

 

 

 

 

 

De Vereniging Big Picture Nederland had een middag over: “Social Media in de echte wereld” georganiseerd.
De middag vond plaats op het Kastanjecollege in Maassluis waar zowel de MAVO als HAVO afdeling werkt volgens Big Picture.
Een van de leerlingen, die bezig was met een project over media begeleide ons de hele middag en begon de middag met een verhaal over het project waar hij en andere leerlingen mee bezig waren. Het project: Valt hier nog wat te leren! omvat het maken van een documentaire over het onderwijs op het college.
Vanuit de Vereniging werd er vervolgens uitleg gegeven over LEO de facebookpagina waarmee LEO, een avatar, probeert het Big Picture onderwijs beter te belichten.

Ga naar :  https://www.facebook.com/leo.nederlands en volg LEO!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna begon de middag met het voorstellen aan elkaar en een eerste workshop over digitaal pesten. De negatieve kanten van Social Media. Belangrijk daarbij is om problemen positief te benaderen en leerlingen die juist buiten een pest situatie staan te mobiliseren in het tegengaan van pestgedrag.

Vervolgens kregen we een rondleiding door de school en konden we spreken met enkele leerlingen. Opvallend daarbij is weer de openheid van leerlingen over hun motivatie op de school. Veel mooie werkstukken gezien en wat meer te weten gekomen over het nut van de dagelijkse lunch in de eigen groep.

Daarna werden er nog twee workshops gegeven. Een over het Leerwerkbedrijf Echnaton FM waar leerlingen leren om radio te maken. Daarbij leren ze allerlei vaardigheden op sociaal gebied. Bekijk hun website maak eens.

www.echnatonfm.nl of download hun app echnatonfm.

Een interessante werkwijze die met heel veel passie werd verteld. Gevolgd door een even gepassioneerde uitleg over de wijze waarop het Kastanjecollege hun leerlingen mediawijs maken. Wat betekent het voor jouw toekomst wanneer je van alles op facebook zet. Hoe maak je een professionele facebookpagina etc.

Ik denk dat het een geslaagde middag was waarbij iedereen met veel ideeën naar huis is gegaan.

Hieronder een aantal foto’s.

 

 

 

    Delen via: