Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Simone Hagedoorn stelt zich voor.

Geplubliceerd op: 23-05-2014

Hallo allemaal,

Graag wil ik mij even  aan jullie voorstellen. Mijn naam is Simone Hagedoorn, sinds half april ben ik voor 8 uur werkzaam als Jeugd Maatschappelijk Werkster op het Prakticon. Ik heb het overgenomen van Angela Gasseling, waarschijnlijk wel bekend bij jullie.  Zij heeft de nieuwe functie van JMW bij jullie geïntroduceerd en samen met jullie daar al deels vorm aan gegeven.

Voor de zekerheid toch in het  kort nog  iets over het ontstaan van het JMW en de functie ervan.

Om een sluitende aanpak voor zorgleerlingen te realiseren is in de gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek, samen met het vo,  een gezamenlijk project gestart waarbij JMW op de scholen wordt ingezet. Het project is opgestart in het kader van passend onderwijs en de transitie jeugdzorg waarbij gemeenten verantwoordelijk worden voor de gehele jeugdzorg.

Voor het realiseren van een sluitende aanpak voor zorgleerlingen op school  in de keten van signaleren, analyseren, interventie en  nazorg: 1 gezin, 1 plan 1 aanspreekpunt worden zorgteams uitgebreid met JMW.  Het JMW kan een belangrijke verbinding zijn tussen  de schoolinterne en externe zorgnetwerken.

Vanuit Mee was ik al  voor 16 uur gedetacheerd op het Rietveld Lyceum en nu dus ook voor 8 uur op het Prakticon. Ik zal er in ieder geval elke woensdagochtend  zijn en afwisselend de maandagochtend of donderdagmiddag.

Voor ik bij Mee aan het werk ging  ben ik jaren werkzaam geweest binnen de jeugdhulpverlening (bij  Commujon en daarvoor bij de Hoenderloo groep). Als groepsleidster op diverse leefgroepen en de laatste jaren als teamcoördinator op een meidengroep.

Samen met man en 2 kinderen, Tomas en Marijn,  woon ik in Wehl. Ik ben geboren in het prachtige Twente en via omzwervingen dus in de Achterhoek beland.   In mijn vrije tijd sport ik graag, m.n.  hardlopen is echt een hobby en ontspanning voor mij. En natuurlijk genieten van alle mooie dingen van het leven.

Met een aantal heb ik al kennis gemaakt, hoop dat op korte termijn met zoveel mogelijk collega’s nog te doen.

Groeten Simone

  

    Delen via: