Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Reflectie op een schoolloopbaan

Geplubliceerd op: 13-02-2015

Tijdens de open dag troffen we verschillende oud-leerlingen. Sommigen kwamen ff buurten, anderen kwamen hun kind aanmelden. In gesprek met deze ouders bleek dat ze het naar de zin hebben gehad op voormalig Rozengaarde en vol vertrouwen hun kind aanmelden op Prakticon.
Een van de leerlingen ontmoette een klasgenoot van toen, beiden in hun rol als vader. Ze werden weer even de jongen van toen en vroegen naar Hans Dimmedal. Tja, ooit stoppen we allen met werken, hij brengt zijn oude dag door aan het kleine water in Doetinchem en aan het grote water in Zeeland.

Eén oud-leerlinge liep wat ongemakkelijk rond. Haar dochter leek een kwieke meid, die zowel moeder goed in de gaten hield als ook ons als aanbieders met ons aanbod. Moeder twijfelde tussen Prakticon en het lwoo (Wesenthorst). Ze twijfelde vooral omdat ze geen prettige tijd op toenmalig Rozengaarde had gehad. Haar moeder had gezegd: “Weet je wat, dan moet je juist naar de open dag van Prakticon gaan! Da’s goed voor je verwerking”. Zo (voor)gezegd, zo gedaan, een mooie manier van een ouder die haar kind stuurt ook al is dat kind intussen zelf een volwassene. Het dochtertje leek veel zorg om haar moeder te hebben, onduidelijk of dit meisje al teveel de rol van volwassene op zich neemt.

Dorolien en ik hebben aangeboden dat onze oud-leerlinge voor haar verwerking welkom is op school. We voelden met haar mee, herkenden haar beleving en het leek ons goed haar te ondersteunen in het herkaderen van opvattingen. Hiermee ontlast ze mogelijk haar eigen verleden en is dit van invloed op de zorg die haar dochter voor haar op zich neemt. Misschien kunnen beiden hierdoor weer een vrijere plek innemen en komt er ruimte voor groei. Relatie houdt eigenlijk nooit op, toch?

We wachten haar telefoontje af!

Groet

Agnes

Delen via: