Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Loverboy’s Project Kernteam 1

Geplubliceerd op: 06-06-2014

Op school hebben wij een thema gekozen om aandacht aan te besteden en die gaat over loverboy’s.

In Kernteam 1 willen wij graag weten hoe het voor die meisjes ervaren wordt en hoe het  voelt wat ze hebben mee gemaakt. We gingen op school workshops doen op vrijdagochtend 9 mei. In verschillende klassen gingen we andere dingen doen. Je had bijvoorbeeld een klas waar je een verhaal moest afschrijven van een meisje en een jongen en een andere klas waar je je mening mocht geven over verschillende stellingen. Je mocht op elkaar ingaan. Je had ook een klas waar je kaartjes moest pakken en dan moest vertellen hoe je ermee om zou gaan en een klas dat je stevig in je schoenen moest gaan staan zo dat je makkelijk nee kunt zeggen, dat ging over de ondersteuning “rots en water”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna gingen we er 2 weken over werken en praten en we hebben verschillende films en documentaires bekeken.

2 weken later kwam een vrouw met 2 slachtoffers. Ze waren van de stichting Stop Loverboys.nu. De vrouw heeft de stichting opgezet omdat ze een dochter kwijt was geraakt aan loverboys. Ze ging vertellen hoe loverboys het  vroeger deden met cadeaus en dat het tegenwoordig anders wordt gedaan: soms ook nog met cadeaus, maar het meest via internet. De slachtovers vertelden dat de jongens het slim speelden. Dat vertelden ze allebij. Het ene meisje  werd gebruikt door oudere mannen; haar loverboy was ook een oude man. Ze ontving haar klanten ook bij de oude man thuis. Ze was geadopteerd vroeger. Haar ouders (pleegouders) maakten zich zorgen om haar. De ouders hebben Anita de Wit  gevonden en zijn met haar gaan praten. Ze heeft haar school niet afgemaakt, maar ze gaat nog wel haar diploma halen vertelde ze. Anita heeft haar geholpen uit de prostitutie ze heeft nu weer contact met haar ouders en die ziet ze soms ook.

 

Het ander meisje was verliefd op haar eerste loverboy. Ze moest het met de neven van de jongen doen en met vrienden van de loverboy en dat ze in 2 jaar tijd in 6 tehuizen heeft gezeten in elk te huis had ze ruzie of problemen met een jongen vertelde ze. Ze heeft ook in de jeugdgevangenis gezeten. Haar loverboy reed daar altijd over het terrein heen. Ze heeft vast gezeten omdat ze drugs moest smokkelen van de jongen. Ze was 12 toen ze haar eerste loverboy kreeg ze werd in mekaar geslagen als ze iets niet deed daarom deed ze dingen ze was bang. Ze werd ook doorverkocht aan andere loverboys. ze is een aantal keren doorverkocht en dat leek me erg heftig. Haar ouders zijn heel netjes en zij is netjes opgevoed ze had wel vaak ruzie met haar vader haar moeder wist veel dingen van haar behalve dat met de loverboys. Ze wiste het bewijs en hield haar mond.  De ouders hebben ook contact gezocht met haar maar dat werd verbroken door de loverboy.

De ouders hebben contact gezocht met Anita. Toen hebben ze gezocht Anita is met haar gaan praten en Anita heeft haar er ook uitgehaald ze heeft haar school niet afgemaakt ze haalt haar diploma binnenkort nog wel of gaat veder met school maar ze wil eerst goed aan zich zelf werken vertelde ze haar ouders ziet ze soms ook weer. En het ging er goed met haar nu ze heeft veel verandert van zich zelf.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vond het erg heftig ik heb er thuis ook overgepraat en het heeft de hele dag door mijn hoofd gespookt. Mijn ouders vonden het ook heftig wat die meisjes hebben mee gemaakt toen ik het hun vertelde heb erg. Ik heb veel respect voor die meisjes. En vindt het goed dat ze met de stichtigstoploverboys.nu voor lichtingen geven en dat er ook dingen op internet gebeuren.