Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

KRACHTIGE SAMENWERKING EEN DUURZAAM DOETINCHEMS PRODUCT

Geplubliceerd op: 13-02-2015

KRACHTIGE SAMENWERKING       EEN DUURZAAM DOETINCHEMS PRODUCT

 

Op initiatief van Prakticon praktijkonderwijs is een plan ontwikkeld om een bijzondere orangeriekas te plaatsen naast het schoolgebouw aan de Spoorstraat te Doetinchem

Architect Sander Giesen en houtconstructeur Emil Luning , beiden uit Doetinchem, ontwikkelden samen met Prakticon directeur Hans Reede  het plan. Resultaat is een kas met bijzondere uitstraling. Het ontwerp werd in 2010 bekroond met de Achterhoekse architectuurprijs.

De kas wordt op duurzame wijze verwarmd . De warmte wordt teruggewonnen uit de afgevoerde lucht van het naastgelegen schoolgebouw.

De kas is de kroon op het werk van de leerlingen en het personeel van de afstudeerrichting Groen. Met de realisatie komen er tal van praktijkmogelijkheden bij, zoals de productie van plantgoed en onderhoud van vaste planten en heesters. Tevens gaat een lang bestaande wens om dierverzorging aan te kunnen bieden in vervulling.

Leerlingen worden opgeleid  tot  een functie in de agrarische wereld tot het niveau MBO 1. De vooruitzichten in deze sector zijn in de Achterhoek veelbelovend.