Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

In de Lenotheek: Twaalf contextuele methodieken

Geplubliceerd op: 07-10-2014

Ard Nieuwenbroek  heeft tientallen jaren gewerkt als trainer, opleider, therapeut, supervisor en auteur. In zijn hele werk vormt de contextuele benadering van Ivan Böszörmenyi-Nagy steeds de basis. Daarin staat de ontmoeting tussen mens en mens centraal met als adagio: healing through meeting. Een werkelijke ontmoeting is de basis voor constructief gedrag.
Hij maakt gebruik van methodieken als genogram, ontschuldiging, meervoudige partijdigheid, vitaliseren van zelfvalidatie, systemische gespreksvormen en de bijbehorende diverse vormen van erkenning.
Erkenning door ouders vormt de basis van  existentie/bestaan van ieder mens. Of het kind de erkenning kan ontvangen hangt af van de mate waarin en de kwaliteit waarin deze gegeven wordt..
Een belangrijk uitgangspunt is: dwing de client/leerling niet loyaal te worden met de hulpverlener/leerkracht door deloyaal te zijn aan eigen ouders.
Als volwassen begeleider heeft  het zin te weten, dat het effect heeft om de verdienste/het uitvoeren van een opdracht  te erkennen.

Wil je meer lezen?
Het boek is te vinden in de Lenotheek van Prakticon.

    Delen via: