Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

ICT Ontwikkelingen

Geplubliceerd op: 11-04-2014

Afgelopen week hebben zich enkele ontwikkelingen voorgedaan op ICT gebied.
De voorbereidingen voor de migratie van de servers zijn in volle gang.

Wat betekent die migratie nu eigenlijk?

De servers uit onze eigen serverruimte gaan verplaatst worden  naar een serverruimte in Doetinchem waar Achterhoek-VO ruimte heeft voor alle servers van alle scholen die aan Achterhoek-VO zijn verbonden. Via een glasvezel verbinding worden alle gegevens tussen de schoolcomputers (in ons geval de Sunray kastjes) en de server uitgewisseld. Omdat we extra ruimte krijgen op de servers hopen we dat de snelheid  gaat toenemen. Op dit moment werkt een extern bureau aan het optimaliseren van het systeem.

Daarnaast is er een eerste stap gezet om te komen tot een nieuw leerling volgsysteem.
Na een lange periode van zoeken is er gekozen voor Presentis. Dit systeem dat ontwikkeld is bij Praktijkschool Zutphen is een systeem dat het meest aansluit bij onze visie en werkwijze. Daarnaast is het systeem flexibel. Vorige week donderdag heeft de eerste uitleg en voorbereiding van het systeem aan een werkgroep plaats gevonden. Deze groep zal de voorbereiding en aanpassing voor Prakticon van Presentis verzorgen. Het systeem zal straks het Plan, de vorderingen, de ondersteuning, de stage per leerling kunnen bijhouden. Leerlingen staan centraal in het systeem en kunnen veel zelf invullen. Daarnaast kunnen ouders van thuis uit hun zoon of dochter volgen.
Presentis is bezig met een administratie deel zodat we volgend schooljaar ook voor dat deel over kunnen.
Ook de digitale overdracht van gegevens tussen het basisonderwijs en het VO zal onderdeel gaan uitmaken van het systeem.

Je kunt alvast een kijkje nemen hoe het systeem eruit ziet op :

www.presentis.nl

    Delen via: