Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Hulpvraag van een TOS leerling op het Prakticon

Geplubliceerd op: 28-03-2014

Beste docent,

Ik ben een heel gewone  leerling. Wat mij speciaal maakt is dat ik een TaalOntwikkelingsStoornis heb. Dat kunt u aan mij niet zien.

Misschien vindt u mij wel een heel rustige leerling in de klas. Ik praat namelijk niet zo veel. Bij mij duurt het lang voor alle woorden uit de juiste  laatjes en vakjes in mijn hoofd komen. Als u mij een beurt geeft, kan ik niet direct antwoorden. Ik moet eerst zoeken naar de juiste woorden die passen in het antwoord. Vaak geef ik antwoord met één woord of met maar een paar woorden. Ik ken niet zoveel woorden en van veel woorden ken ik de betekenis niet.

U kunt me helpen door mij even de tijd te geven om een antwoord te zoeken. Ook helpt u mij door belangrijke woorden veel te herhalen. Ik kan woorden beter onthouden als ik er ook een plaatje  bij zie.

Misschien denkt u dat ik niet altijd goed op let tijdens uw uitleg. Dat is niet omdat ik niet geïnteresseerd ben of ongemotiveerd ben. In uw uitleg gebruikt u veel taal en die kan ik niet goed volgen en opslaan. Ja, dan haak ik wel eens af.

U kunt me helpen door uw uitleg in kleine stapje te geven en op het digi bord met  enkele woorden  op te schrijven waar het om gaat. Een schemaatje helpt mij ook.

Ik heb regelmatig moeite om de opdrachten te begrijpen.. Dat komt niet omdat ik niet intelligent genoeg ben voor deze school. Het komt ook niet omdat ik niet goed mijn best doe.  Ik begrijp  de taal van de uitleg en de taal uit ons leerlingenboek niet goed. Ik zie niet altijd direct wat er in de opdracht uit ons boek bedoeld wordt.

U kunt me helpen door na de uitleg even te vragen of ik alles begrepen heb en door wat vaker bij me langs te komen om te zien of ik op de goede weg ben.

Beste docent, het liefst wil ik in de klas zo gewoon mogelijk zijn. Maar af en toe heb ik uw speciale aandacht nodig.

    Delen via: