Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Dag van de Dialoog

Geplubliceerd op: 16-12-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 4 november was het weer zover!

In de ochtend hebben twee groepen leerlingen van diverse kernteams en verschillende leeftijden een dialooggesprek gevoerd onder begeleiding van Dorolien en ondergetekende.

Het thema is dit jaar ‘ Samen zijn’. Dit onderwerp biedt genoeg stof om over te praten; zo ook voor onze leerlingen.

In het begin van het gesprek zijn de leerlingen nog wat onwennig en aftastend naar elkaar. Na het ‘ voorstelrondje’ waar ze elkaar al iets beter leren (her) kennen ontdooien de meesten al wel.

Elke keer raak je weer verbaasd over het respect voor elkaars verhaal en de waardering die naar elkaar wordt uitgesproken ook al zijn alle medeleerlingen zo verschillend van elkaar:

Waar de een het altijd gezellig vindt om in gezelschap van andere mensen samen te zijn, zo vind de ander het veel prettiger om zich terug te trekken en liever samen te zijn met bv. zijn huisdieren.

Nieuw

In de middag was er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid voor collega’s om deel te nemen aan een dialooggesprek met hetzelfde thema. Ook hier was het mooi om te merken dat er al snel een veiligheid binnen de groep ontstaat waardoor er ruimte is voor het delen van persoonlijke ervaringen, dromen, met betrekking tot het thema samen zijn.Dank jullie wel dat jullie het net als de leerlingen aan durfden te gaan en vanuit jezelf gesproken hebt.

Wie weet komt het ooit tot een ochtend/ dag van de dialoog voor alle leerlingen en medewerkers van Prakticon..

 

Irene ter Haar

    Delen via: