Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Bezoek van de DREEF uit Amsterdam

Geplubliceerd op: 07-06-2013

Afgelopen woensdag was er een grote delegatie uit Amsterdam op bezoek.
Het waren 25 leerkrachten van praktijkschool De Dreef. Met een grote rode bus werd er voor gereden tijdens de kleine pauze.
Alle personen kregen uitleg over het Big picture model zoals Prakticon daar vorm aan geeft .

Daarna volgde een korte rondleiding en een bezoek aan de leerlingen en mentoren in de verschillende kernteams. Na een lunch ging men ’s middag uiteen om zaken te verdiepen  over de wijze waarop Prakticon de zorg , de stage , de management structuur en het onderwijsmodel neerzet .

De middag werd gezamenlijk afgesloten met een stuk reflectie op de dag.
Alle mensen waren zeer onder de indruk van de opbouw en de uitwerking zoals Prakticon deze heeft vorm gegeven. Vrijdag heb ik hierover nog contact gehad met Tom Pijpers de directeur. Een van de zaken die al in gang was gezet is de architect van hun nieuwbouw te vragen of de bouw nog enigszins aangepast kon worden om twee kernteams te realiseren.

 

 

 

 
Tevens gaf hij aan dat men twee dagen na het bezoek nog steeds enorm enthousiast was  en er overal gesproken werd over zaken die veranderd konden worden. Daarnaast vroeg hij of er nog een kleine delegatie van personen langs mocht komen die afgelopen woensdag niet aanwezig konden zijn. Er komen dan ook 3 of 4 leerlingen mee om te kijken. Hier horen jullie t.z.t. nog meer over.