Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

De Big Picture filosofie

Geplubliceerd op: 08-01-2015

 

Zie de Big Picture filosofie als een plaatje: De Big Picturearchipel.

 

Op het plaatje staan eilanden die bij elkaar horen en de 10 uitgangspunten representeren. Elk eiland is even belangrijk en kan voor zichzelf staan. Maar alleen wanneer je alle uitgangspunten samenvoegt krijg je de BP filosofie en is het een archipel.

De eilanden zijn gegroepeerd op kleur: blauw, rood en groen.

De 3 kleuren staan voor een verdeling in drie thema’s: Onderzoek naar de interesses en passies, personaliseren en authentiek assessment. Op deze manier laat ik het terugkomen in de komende nieuwsbulletins.

Relatie, Relevantie en robuust Resultaat (de 3 R-en) stromen tussen de eilanden. Zij beïnvloeden al de uitgangspunten en al het werk op onze bigpicture school.

De wijze waarop wij de 3R-en waarnemen wordt direct beïnvloed door de eigen cultuur en de cultuur van anderen. Het gebruik maken van de 3R-en in het werk moet een basale houding zijn van elke persoon die op onze school werkt.

Stel daarbij jezelf steeds de volgende vragen:

  1. Luisterde ik echt naar de leerling? Begreep ik echt wat hij bedoelde?
  2. Weet ik waar mijn leerlingen over dromen, wat zijn passies zijn, waar hij het moeilijk mee heeft of wat zijn zorgen zijn? Hoe kan ik als mentor hem helpen om dit met zijn leren te verbinden?
  3. Hoe kan ik de leerling steunen om deskundig te worden in wat hij wil en wat hij nodig heeft om tot leren te komen.
    Delen via: