Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Niemand uitgesloten! (LHBT: niet vanuit problematiek, maar vanuit erkenning van diversiteit.)

Geplubliceerd op: 25-02-2013

LHBT staat voor Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender. Ook Prakticon werkt aan dit project en heeft daar subsidie voor ontvangen. Voor de zomervakantie hopen we het project af te ronden.
Hieronder volgt een verhaal van Marcel van Herpen over LHBT.

 

Op een dag word je geboren en op een dag ga je weer dood. In de tussentijd is het de kunst om gelukkig te zijn en je optimaal te ontwikkelen. Daar is geen handboek voor.
Het leven kent zijn eigen wetten.

Zo wordt elk mens gedreven door basisbehoeften. Zoals Maslow indeelde: lichamelijke behoeften, behoefte aan veiligheid en zekerheid, behoefte aan sociaal contact, behoefte aan waardering en erkenning, zelfontplooiing. Stevens introduceerde in Nederland de psychologische basisbehoeften van Deci en Ryan: Relatie, Autonomie en Competentie.

Het bevredigen van die behoeften is geen vanzelfsprekendheid. De mens ontwikkelt zijn autonomie (zichzelf sturen) in relatie met anderen. ‘Jezelf worden’ doe je niet alleen. Je wordt jezelf in relatie tot anderen én in een context. Wie je bent, wordt dus bepaald door jezelf (nature), andere mensen (nurture) én de omgeving.

‘Wie zou je anders kunnen worden dan jezelf?’ 

 

LEES HIER VERDER