Bel 0314 389100 of e-mail naar info@prakticon.com

Boekrecensie Stratosphere: ‘Leren is de maatstaf, niet het onderwijzen.

Geplubliceerd op: 10-01-2014

Begin  december 2013 was de Canadees Michael Fullan in ons land voor de introductie van de Nederlandse vertaling van zijn boek Stratosphere. Schoolleider Gerard Zeegers las het werk van deze gerespecteerde onderwijskundige en schreef een recensie. Fullan: ‘Om de kanteling te maken naar een nieuw zelfgenererend leersysteem voor iedereen dienen pedagogiek, veranderkunde en technologie geïntegreerd samen te werken.’ Zeegers: ‘Leren is de maatstaf, niet het onderwijzen.’ 

 

Leer hoe te leren! Dat is waar Michael Fullan continu op hamert, ”omdat de evoluerende wereld voortdurend verandert en ongrijpbaar is.”

Fullan stelt dat het samengaan van pedagogiek, technologie en veranderkunde het leren en het onderwijs tot stratosferische hoogten kan opstuwen. Hij ziet de stratosfeer als een ideale vrijplaats voor innovatie. “Het is er stabiel, zonder opwarming, wolken of turbulentie. En dus biedt de stratosfeer ons alle ruimte, ideale omstandigheden en onbegrensde mogelijkheden.” Hij gunt die iedereen: “We hebben het nodig om, van tijd tot tijd, het ongrijpbare te grijpen!” Stratosphere dus.

Lees hier verder.

    Delen via: